LUZBY BERNAL

lunes, 8 de agosto de 2011

Britannian mellakat levinneet Lontoon ulkopuolelle

Britannian mellakat levinneet Lontoon ulkopuolelle


Julkaistu: 08.08.2011 19:27, päivitetty: 08.08.2011 22:46

Lontoon mellakat ovat levinneet kaupungin ulkopuolelle.
Mellakoijat ovat särkeneet liikkeiden ikkunoita ja varastelleet tavaraa Birminghamissa Lontoon pohjoispuolella.

Birmingham on Britannian toiseksi suurin kaupunki.


Lontoossa mellakat ovat levinneet uusiin kaupunginosiin. Levottomuuksia on puhjennut tänään Itä-Lontoossa Hackneyssä sekä Etelä-Lontoossa Peckhamissa ja Lewishamissa.


Poliisi on pidättänyt viime päivien mellakoista jo 215 ihmistä. Nuorin kiinni otetuista oli 11-vuotias poika. Yhteensä 25:tä ihmistä vastaan on nostettu syytteet.


Peckhamissa väkijoukon kerrotaan sytyttäneen tuleen ainakin yhden rakennuksen. Lisäksi mellakoijat yrittivät polttaa kaksikerroksisen bussin.


Lewishamissa ja Hackneyssä mellakoivat nuorisojoukot ovat sytyttäneet autoja tuleen ja murtautuneet liikkeisiin.


Viikonloppuna mellakoissa loukkaantui yli 30 ihmistä, suurin osa poliiseja. Kahakat saivat alkunsa poliisin ammuttua neljän lapsen isän epäonnistuneen pidätysyrityksen päätteeksi.


Sisäministeri
Theresa May on tuominnut mellakat silkkana rikollisuutena. BBC:n mukaan myös Lontoon pormestari Boris Johnson on keskeyttänyt lomansa ja on palaamassa kaupunkiin.

Mellakat ovat keskittyneet köyhille alueille, joilla asuu paljon maahanmuuttajia ja työttömyys on korkea.


Asukkaiden mukaan viikonlopun tapahtumat olivat seurausta turhautumisesta ja raivosta. Poliitikot ja poliisivoimat syyttivät mellakoinnista "opportunistisia rikollisia".


Lontoon varapormestari
Kit Malthouse sanoi maanantaina Sky News -kanavan haastattelussa, että mellakoinnin takana oli "pieni joukko rikollisia", jota motivoi ahneus ja ryöstely, eivät yhteiskunnalliset ongelmat.


No hay comentarios: